Nederlands plan voor herstel uit de corona-crisis niet op tijd in Brussel

21 april 2021

Diederik Samsom noemt het niet indienen van een plan een "genante voorstelling"

Op 6 april was er het slot-evenement van De Bouwagenda, het prestigieuze programma van Binnenlandse Zaken met Bernard Wientjes, voormalig VNO-NCW voorzitter, als leider. 

Diederik Samsom was uitgenodigd om de Europese context van de verduurzaming van de gebouwde omgeving toe te lichten. Honderden miljarden zullen worden geinvesteerd in heel Europa als 'crisis- en hersteloperatie', waarvan een belangrijk deel beoogd is om te investeren in 200 miljoen gebouwen.

Natuurlijk waren wij er bij, en hielp het een beetje dat we vragen konden stellen. "Waarom dient Nederland haar plan niet in om bijna 6 miljard binnen te halen?" Diederik geeft een kijkje achter de schermen van de Europese onderhandelingen daarover. Mark Rutte wil niet dat andere landen de hypotheekrente-aftrek en de belastingontwijking die plaatsvindt in en via Nederland, gaan controleren. Luister en kijk naar het fragment.

Vervolg in Tweede Kamer

Aangezien er momenteel geen missionair kabinet aanwezig is, en dat argument wordt gebruikt door het kabinet om een paar miljard in Brussel te laten liggen die wel moeten worden bijgedragen, is de Tweede Kamer in feite aan zet. Het is niet zo zinvol om dan opnieuw aan het kabinet vragen te stellen, maar om een plan te maken en dat, met steun van een meerderheid in de Tweede Kamer, gewoon toe te sturen aan de Europese Commissie. Bron: Tweede Kamer