Lijsttrekkersdebat over energiebesparing in Friesland

15 maart 2015

Lijsttrekkersdebat over energiebesparing in Friesland

Belangrijkste friese politieke leiders bijeen in Heerenveen

Duurzaamheids- en energiekwesties raken ons allemaal: waar vinden we elkaar, en waar niet?

De themagroep Spaar het Klimaat van het NRP organiseert in samenwerking met SC Heerenveen een groot duurzaamheidsdebat op zondag 15 maart 2015 in het Abe Lenstra stadion. Met sport als verbindende factor levert Spaar het Klimaat, in samenwerking met SC Heerenveen en Omrop Fryslân, een platform waar burgers, politici en betrokkenen uit het bedrijfsleven bij elkaar komen. Er is ruimte voor discussies en interactie over duurzaamheids- en energievraagstukken.

Spaar het Klimaat streeft ernaar dat de regionale politici de juiste energie- agenda formuleert voor de komende jaren. Met dit debat hoopt Spaar het Klimaat dit mede te kunnen bewerkstelligen voor de provincie Friesland. 

Onder leiding van Dr. Dick Tommel, oud-staatssecretaris van Volkshuisvesting, verwachten wij een inspirerend debat waarin de lijsttrekkers uit de provincie Friesland, duurzame aannemers, adviseurs en bestuurders van woningbouwcorporaties elkaar treffen. Ook Foppe de Haan zal aanwezig zijn om iedereen welkom te heten in het meest duurzame stadion van ons land. Annemarije Tillema, bestuurslid Spaar het Klimaat en tot recentelijk werkzaam bij Feenstra, nam het initiatief voor de organisatie.

Spaar het Klimaat ziet mogelijkheden voor het creeeren van bijna 40 duizend banen in 2020 in de renovatie-sector. Meer informatie hierover krijgt u via aanmelding op de nieuwsbrief.

Bron: Ondernemersforum Friesland / NRP Spaar het Klimaat

Dick Tommel (Spaar het Klimaat, gespreksleider)

Retze van der Honing (GroenLinks)

Hetty Janssen (PvdA)

Johannes Kramer (FNP)

Klaas Kielstra (VVD)

Margreet Mulder (D66)

Annemarije Tillema (Spaar het Klimaat, organisator)