Spaar het Klimaat samen met NRP transformatie en renovatie

8 januari 2015

Spaar het Klimaat samen met NRP transformatie en renovatie

Cobouw - vakblad voor de bouw - schreef over Spaar het Klimaat en NRP:

Den Haag - De Stichting Spaar het Klimaat sluit zich aan bij het Nationaal Renovatie Platform. Dat hebben beide voorzitters, Dick Tommel en Frank Bijdendijk, bekendgemaakt tijdens hun nieuwjaarsborrel.

“In het NRP zit veel kennis waar wij gebruik van kunnen maken”, motiveert Tommel de stap. Juist op het gebied van energiebesparing is er in de gebouwde omgeving sprake van een grote opgave, vindt de oud-staatssecretaris. Hij is wat dat betreft blij met een initiatief als de stroomversnelling. “Dat betekent een sprong vooruit. Huizen uit de jaren vijftig van de vorige eeuw worden in één klap technisch naar 2030 gebracht.”
Hij maakt zich wat dat betreft zorgen over het kabinetsbeleid. Vooral het feit dat het kabinet weigert om voor 2020 na te denken over de vraag of er meer moet gebeuren aan energiebesparing baart hem veel zorgen.
Dit geldt temeer omdat de doelstelling uit het Energieakkoord, 1,8 miljoen ton CO2 minder in 2020, niet haalbaar lijkt. En die doelstelling is al veel te laag om de doelstelling voor 2050 te halen.
 

NRP en Spaar het Klimaat samen verder